Freinetschool De Bothoven > De School > We zijn trots op

Wij zijn trots op.......

• ons pedagogisch klimaat, waarin de zorg voor elkaar en de betrokkenheid van kinderen onderling erg groot is.
  • de manieren (klassenvergadering, kinderraad) waarop we met elkaar afspraken maken en van zelfsprekend uitvoeren.
  • de inbreng van de kinderen die van elke dag weer een verassend avontuur maken.
  • het natuurlijk leren lezen, waarbij de thema’s en de woorden bepaald worden door de belevingswereld  van kinderen.
  • de wijze waarop kinderen de mogelijkheid en de ruimte hebben om de wereld te verkennen en van die verkenning op allerlei manieren verslag te doen aan hun klasgenoten/ouders.
  • dat we met elkaar op de Freinetwijze leren en daarmee goede resultaten behalen.
  • de positieve reactie die onze kinderen van derden ontvangen tijdens klassenbezoeken of uitstapjes.

…kortom, op onze school!

Een gedicht